Alla inlägg under mars 2014

Av Anne - 30 mars 2014 20:49

Tjenixen!
Har ju tillbringat helgen i Dalarna och den har varit mer än underbar. Vi åkte upp i torsdags kväll och var framme runt midnatt tror jag (jag var så trött så minns knappt de sista 15 milen så tur att jag inte körde).

När vi kom upp till stugan så packade vi upp och fixade lite samt bäddade och efter det så intog vi fotöljläge (ingen soffa) och bara satt och insöp tystnaden. Total tystnad och mörker... helt ljuvligt.

Jag vaknade tidigt på fredagen, runt kl 6 och släppte då ut hunden och så tog vi en "toarunda" och redan då var det strålande sol och fick då se hur det såg ut... så vackert med berg, fäbodvallen och snön... japp det var snö även om den smält bort fläckvis på gräsmattan.

Den här bilden tog jag då.

Sedan gick vi in och kröp ner frusna i sängen och toksomnade.

Fredagen tillbringades mest i solstolen med ett litet avbrott för att åka in till Mora och handla mat, men sedan blev det solning igen och jodå jag har fått rand efter linnet.

På lördagen samma som i fredags och nästan ännu mer sol och ännu varmare. Då åkte vi återigen in till Mora för lite fönstershopping men råkade köpa med ett par stövletter men det var faktiskt halva priset och är riktigt läder så då kan man inte låta bli för 265 kr!

Sedan ville T (kärleken) visa lite mer av bygden så vi for till Oxberg så jag vet nu vartifrån tjejvasan startar. Och när jag nu åker den och råkar bli lite "trött" så är det bara att i Hökbergkontrollen ställa skidorna och knalla de ca 200 m till stugan och ta en powernap haha. Helt perfekt!

Efter sightseeingen så for vi mot stugan och där passerade vi en dammlucka och var tvungen att ta en bild. Helt vindstilla, Dalälven låg som en spegel och snön på andra sidan. Man blev nästan religös...

Idag så städade vi ur stugan lite och drog hemåt vid 13 tiden. Stannade till vid Leksandsbröd och köpte några "brödkakor". Tog lite mat i Ludvika, handlade lite på Willys här hemma och hann precis hämta dottern från gymnastiken kl 18.00

Nu ligger jag som en utslagen, nyduschad och lycklig padda i sängen och bara väntar på att få sova. Är tacksam för sommartiden för då kan jag lägga mig nu kl 21.00 med gott samvete och då klockan ringer 4.15 imorgon bitti (natt) så är sömn ett måste så här dax.

Ser fram emot nästa Dalarna tripp och då får dottern följa med. Natti

Av Anne - 26 mars 2014 18:16

Idag har det varit riktig full rulle på jobbet så just nu känner jag mig slut som människa. Det ska bli så otroligt skönt att dra upp till Mora trakten imorgon kväll med min kärlek (som har stuga där) och bara vara i tre dagar. Det gör inte ens något att det fortfarande är snö där. Frisk luft, inga måsten, mysa och prommisar med voffs det ska bli härligt och precis vad jag behöver just nu.

Träningen då? Jo i måndags efter jobbet somnade jag i 1,5 timme, men hade bestämt att träna så det var bara att byta om och åka ner till gymmet (bilfärd på 8 minuter). Jag körde först ett 30 min bröst/armar pass och sedan ställde jag mig på bandet och gick 5 km. Var hemma ca 21.30 super nöjd och stolt att jag faktiskt tog mig i kragen och genomförde passet fast det hade varit skönare att fortsätta sova.

Igår hade dottern gymnastik och då brukar jag gå en prommenad alternativt försöka mig på det där med jogging. Sista gångerna har jag dock begett mig på våran slalombacke som ligger där brevid och igår blev det 5 varv upp och ner och det blev nästan 1,7 km! Kände ingenting i varken ben eller rumpa i morse så träningen börjar tydligen ge resultat.

Idag var tanken att jag skulle träna efter jobbet men då jag är så slut så orkade jag inte. Åkte istället till systembolaget och köpte lite gott till helgen och sedan hem där jag nu städar lite och packar. Träning kommer det bli fast hemma då och då blir det plankan, knäböj (squats) med kettlebell, kettlebellswings och crunches. Lite är bättre än ingenting!!!

Nu är det bäst att fortsätta så jag får lägga mig någon gång. Köpte föresten en bok på ICA Maxi igår så nu ska jag lära mig allt om musklernas anatomi.

Av Anne - 20 mars 2014 16:26

Det var mig en seg förkylning jag fick. Är fortfarande snorig och nyser samt kroppen är inte med till 100 procent. Ingen träning denna vecka heller, men nästa och framåt då rackarns. Blir till och med på lördag kanske någon form av fysisk aktivitet.

Jag och säkerligen fler med mig hade ju värsta vårpirret i kroppen (pirr finns än i och för sig), såg träd i början av veckan som hade ytte pytte små gröna blad.... och så kommer detta bakslag. Snö i "mängder" som nu bara är en enda vit, glötig sörja. Inget roligt alls och tungjobbat (kör truck utomhus).

Tanken idag när dotra kom hem från skolan var att vi skulle åka och köpa skor till henne, men det känns rätt meningslöst just nu då hon inte kommer kunna ha dem i detta väder. Vi shoppar loss nästa gång hon kommer till mig istället och det var helt okej för henne.

Fick ju nu en eftermiddag utan planer och vad gör jag då? jo torsdagar i mitt hem betyder städdag så det fixar och trixar jag med. Det går inte fort men har ju hela "dagen" på mig. Ska dessutom baka några smarriga muffins som min lära älskling ska få imorgon. Fick en beklagan på chatten idag att det är ju gott med fikabröd... fast han skrev att en kollega till han beklagat sig om det och inte han... jaja så vad gör snälla jag? jo jag fixar givetvis. Brukar baka mycket och ta med till jobbet eller bjuda favorit chaufförerna som kommer men nu var det ett tag sedan så det är väl dax antar jag. Klart "grabbarna" ska få lite gofika.

Nä att sitta här och skriva blir inte hemmet renare av, det enda som sköter sig bra är tvättmaskinen som snurrar.

Ha en trevlig kväll på er!

Fast jag önskar att det blev städat av sig självt...

Av Anne - 15 mars 2014 12:58

... om att även jag blir frisk. Huvudet känns inte lika tungt idag och var nog feberfri inatt.

Älsklingen åkte till Nässjö igår för att coacha en kompis på Veteran SM i styrkelyft vilket gjorde att jag blev med hund som jag absolut inte har något emot. Har själv haft tre stycken i mina dagar men har inte kunnat skaffa någon ny pga arbete och singel. Att den jag blir tillsammans med råkar ha världens goaste hund gjorde ju inte saken sämre.

Hur som helst så lämnade han några filmer att se nu när jag är halvkrasslig och såg en igår samt en i morse, men det gick si så där med en knähund som gör allt för att skymma tv'n.

Hade tänkt ta bilen till skogen och rasta av henne ordentligt, men det blåser verkligen storm här och var orolig att få ett träd i huvudet så det blev en prommis på 3 km istället. Inte långt men med min förkylning i kroppen kändes det som en mil. Jag körde mycket lydnadsövningar med henne under vägens gång, dels för att hon "behöver" eller rättare sagt för att hon ska inse I'm the boss! och dels för att det gör dem trötta så jag kan få fortsätta häcka i soffan i lugn och ro.

Jag bara längtar till jag blir fit for fight igen. Har ju kommit in i mina nya träningsrutiner och att bli avbruten och inte kunna träna på 1-2 veckor känns inget vidare.

Nu ligger en sovandes hund under bordet och jag ska fixa lite lunch åt mig. Är hungrig och det är inte så konstigt åt endast!! två smörgåsar med ägg på runt 20 tiden igår kväll... inte bra jag vet men var inte hungrig bara.

Ut och njut av det soliga (här i alla fall) men blåsiga vädret men ta på er hjälm haha.

Av Anne - 13 mars 2014 16:48

Usch och fy för att vara sjuk. Och fy skäms på mig att jag aldrig lär mig lyssna på kroppen.

Vaknade ju i måndags med världens halsont. Tränade efter jobbet och på tisdagen mådde jag lite sämre. Igår morse mådde jag okej, skämtade med kollegorna om att jag mådde toppen men ju längre dagen gick ju sämre blev jag. Gick till jobbet även idag men vid lunchtid när de två "små varulvarna" på varsin axel bråkat färdigt om vad som var bäst så vann den med det sunda förnuftet - jag gick hem!

Åt lite lunch och gick sedan och lade mig. Trots att det var ett himla liv i lägenheten mitt emot då den renoveras och då var det kaklet i badrummet som skulle bort så somnade jag som en stock. Vaknade ca två timmar senare med sprängande huvudvärk och skulle jag få en "guldpeng" för varje gång jag nyser skulle jag vara rik nu.

Jag ska nu stoppa något i magen och sedan bädda ner mig igen. Nu ska baciluskerna sovas bort punkt slut! Jag vill vara pigg, träna och kunna umgås med kärleken som förvisso ligger hemma hos sig sjuk han med. Undrar vem som smittat vem?!...

Vad jag längtar till våren nu, den riktiga våren med värmen, träden som slår ut och den där ljuvligt friska luften. Den här bilden på min dotter får bli en försmak på det som kommer.

Ha det gött och håll er friska för att vara sjuk suger.

Av Anne - 10 mars 2014 18:37

Alla andra lägger ju upp så kallade sefies så då gör jag det med. Är lite stolt över bulan på armen (armarna) som börjar komma.

Vaknade med världens halsont men fick lära mig igår att det är inte så farligt att köra styrketräning då. Pulsen blir oftast inte så hög att det påfrestar hjärtmuskeln. Så det var bara att pallra sig till gymmet efter jobbet, men jag ville träna och hade fått väldigt dåligt samvete om jag inte gått dit.

Dagens pass var armar och bröst.
Bänkpress; körde bara med 20 kg stången 10x4
Lutande hantelpress; 7 kg hantlar 10x4.
Pec-dec; 16,8 kg 10x4
Bicep curl; lilla stången plus 5 kg 10x4.
Hantel curl; 7 kg hantlar 10x4.
Push down; 25 kg 10x4.
Kick back; tog 3 kg hantlar denna gången. Hade 4 kg förra gången och det var jobbigt speciellt då det var sista övningen.

Körde sedan 10x2 knäböj med endast stången bara för att ?

Nu har jag ätit älsklingens goda laxsoppa han gjorde igår och tog en ostsmörgås till det. Så gott och härligt att bara kunna stoppa in i micron och vips 2 min senare var det bara att sörpla i sig.

Fick frågan på fb om jag trivs med nya gymmet. Svar nej inte än men det kommer nog. Största anledningen till att jag känner lite "obehag" är att jag har klivit ur min trygghets zon. Förut på gamla gymmet höll jag mig mest till maskinerna, här ska jag köra med fria vikter och skivstång. Att sätta/lägga sig där på bänken, stoppa ett par vikter i händerna och stirra in i den där förbaskade spegeln och försöka göra övningarna rätt och helst utan att se kräkfärdig ut kan få den tuffaste osäker. Den dagen jag kan stirra in i mina egna ögon under en övning och känna ja jag klarar detta då kommer jag bli ostoppbar ?.
Idag gick jag till och med in i lyftarrummet (där tyngdlyftarna tränar) och gjorde vissa övningar. Ja det var folk där och ja jag kände min malplacerad men jag vågade!

Måste delge mig dagens bästa också och det är att imorse ställde jag mig på vågen första gången på tre veckor och den visade minus 1,9 kg!!! hurra för mig. Trots att jag inte följt några matrestriktioner utan ätit massor för jag är konstant hungrig nuförtiden. Visst jag har ju inte ätit en massa godis men det gör jag inte annars heller, men bara ätit "vanligt". Säkerligen har min förbränning kickat igång och ser fram emot fortsättningen. Vägning varje måndag får det bli nu bara för "skojs skull".

Nu ska jag ta tag i de tråkiga hushålls sysslorna så tjingeling.

Av Anne - 9 mars 2014 16:44

Haft en helt underbar helg. Kärleken kom i fredags och vi har softat, lagat god mat (han är så duktig i köket).

Igår åkte först han och tränade och när han kom tillbaka åkte jag ner och körde ett axel/rygg pass. Då fick han och min dotter lite egentid och lära känna varandra bättre. De hade åkt och handlat samt gått prommis med hans voffs (en rottwailer tjej). Kände att det var lite tidigt att be dottern vara hundvakt även om hon är världens mysigaste hund.

Gårdagens pass;
Latsdtag 3x10 på hål 8 (står ingen vikt)
Sittande rodd; 4x10 30 kg
Axelpress; 4x10 4 kg hantlar
Omvända flyes; 4x10 6,8 kg
Sidokyft; 4x10 4 kg hantlar

Detta tog 45 min och avslutade med 10 min i roddmaskinen.

Nu sitter jag i engymnastikhall och väntar då dottern har (trupp)gymnastik. Tanken var att jag skulle ta mig an våran slalombacke igen och gå upp och ner, men jag har ingen ork i kroppen och lyssnar då på den. Imorgon ska jag träna bröst/armar så får väl köra lite extra cardio efter det passet istället. Karln jobbar kväll nästa vecka så får klara mig på egen hand nu, men vi har gått igenom programmet så jag fixar det. Han har ju skrivit övningarnas rätta namn och jag har haft lite problem med att lära mig vilken övning som är vad. Lärt mig många nya namn och muskler jag inte visste jag hade ?.

Av Anne - 6 mars 2014 05:09

Klockan är 05.00 och jag sitter på jobbet med en kopp kaffe och laddar upp inför dagens arbete. Är jätte trött!

Har inte direkt någon träningsvärk från igår, är nästan lite besviken så får köra tyngre vikter nästa pass.

Min våg har fått nya batterier men har inte ställt mig på den än, borde väl det men förlitar mig mer till måttbandet fast jag har inte mätt mig heller på några månader.

Något jag märkt av är att jag är konstant hungrig och det inbillar jag mig är bra, att typ förbränningen har kommit igång ordentligt. Alltid hungrig förutom på morgonen oftast... Jag får i alla fall inte i mig frukost kl 04.15

Nähä ta tag i dagen nu då..

Ovido - Quiz & Flashcards