Alla inlägg under juni 2014

Av Anne - 6 juni 2014 00:23

Smygvägde mig i morse och nu är det som sagt minus 8 kg (minus 0,7 sedan i måndags). Vet inte riktigt när jag startade på allvar men bilderna är från 26e dec och nu ikväll. Ser jag trött ut på höger bild har det sin förklaring har nyss avslutat kvällspasset på jobbet. Tycker ändå att ögonen ser piggare ut på det kortet.

För andra så märks kanske inte skillnaden om de inte jämför kort, men jag märker. Midjan givetvis, tog på mig ett skärp idag för annars åker jobbar byxorna av! Jag märker att nyckelbenen finns där någonstans, benen och armarna fast armarna (och benen) blir till muskler istället för fett). Handlederna är smalare, kunde inte nå runt med andra handen förut och så blicken har blivit piggare. Jag mår skitbra helt enkelt!

Nu är det bara att kämpa vidare för jag är inte "klar" på långa vägar. Ett år har jag gett mig att komma i form, nästa år jobba på formen och sedan köra gärnet :-)

Tack och godnatt.

Av Anne - 3 juni 2014 12:44

Igår på jobbet kom jag på den smarta iden att springa när jag kom hem. Det var skönt i luften och rätt ljust ute fastän klockan var midnatt. När jag kom hem insåg jag att nä usch jag vill ju sova! Nu ångrar jag mig lite för här har det bara regnat och jag har inte några bra kläder för sådant väder. Vill inte bli blöt och dra på mig någon envis förkylning.

Träna skulle jag i alla fall och så blev det och jag körde efter dessa två appar jag laddat ner. 10 min på varje (man kan välja 5,8 eller 10 min) utan vila det tar mer än man tror. Lite är bättre än inget!!

Tänkte även att jag skulle baka då jag vaknade allt för tidigt och mitt tappra försök att somna om misslyckades. Var bara ett liiitet problem, jag har typ bara hälften av ingredienserna hemma och att bege mig till affären kändes mindre lockande. Jag fixar handlingen nu innan jag åker till jobbet, bakar imorgon och får förhoppningsvis nöjda och glada kollegor.

Har nu ätit lunch och det blev ett pasta/köttfärsgratäng med spenat och tomat, det åker även med i matlådan.
En snabbdusch nu och sedan fara iväg och handla och vidare till jobbet. Det positiva med detta väder är att det blir lite behagligare att sitta i en redan varm truck.

Är det okej väder inatt och jag får ett tokspring ryck så let's do it!

Av Anne - 2 juni 2014 10:11

... hatade måndagar förut. Jag vet inte varför men just måndagar fick fram de sämsta sidorna hos mig. Det var då det, nu berör de mig inte längre. Kan ha och göra med att jag är gladare, piggare och i och med att måndagen kommer så är det en dag närmare fredag :-)

Vågen imorse visade inga magiska siffror utan kanske mer "lagom takt siffra". Minus 0,4 kg och det får jag vara nöjd med. Kosten verkar ju fungera trots att jag inte räknar kalorier längre och bara det är ju toppen.

Igår var ju tanken att jag skulle ta en vanlig prommis och att avverka milen var planen. Lilla skulle haka på halva vägen med cykel då hon skulle hem till sin pappa. Det förjade bra men efter bara 1 km fick jag ont i magen och det blev bara värre. Jag kände att det här kommer aldrig att gå så vi sa hejdå och så vände jag och knallade på så fort det gick och hoppades jag skulle hinna hem till älskade toan. Usch det var jobbigt och vill aldrig uppleva den känslan igen! Jag hann och i fortsättningen ska jag känna efter ordentligt innan jag beger mig ut igen.

Gör ett nytt försök imorgon när jag vaknar.

Vaknade allt för tidigt imorse med tanke på att jag ska jobba till 23.36 så det kommer nog bli kämpigt ikväll runt 22 tiden. Åt lite frulle och for sedan och handlade lite. Kom hem och la mig i solstolen en stund och nu ska jag fixa lite med tvätt. Avskyr allt som har med tvätt att göra, det är så fruktansvärt tråkigt!

En dusch senare, fixa och äta lunch och sedan iväg till jobbet. Det är min spännande dag. Ha de

Av Anne - 1 juni 2014 10:22

Godmorgon alla glada eller godförmiddag kanske. Jag sov till nio rycket och då gick jag ändå och la mig tidigt runt 22 tiden. Träningen gör mig förvisso mycket piggare men samtidigt verkar jag behöva mer sömn och sömn är superviktigt för återhämtningen och för viktnedgång (det senare läste jag om igår). Jag läser massor om träning och kost jag slukar det mesta jag kommer åt mest i tidningsväg i ämnet.

Gårdagen bjöd på en sen löptur. Jag trodde inte jag skulle orka ens gå då kroppen hade noll energi i form av mat. Åt bara frukost och lunch och då lilla fick för sig att sova hos kompis så glömde jag helt enkelt bort att äta middag. Det gick bra trots allt och även om tiden inte är toppen, skulle nog kunna göra en powerwalk på samma tid så är det inte det som är viktigt. Det viktiga är att jag faktiskt springer. Har väl gjort en fem seriösa försök till löpträning nu och det går lättare, orkar springa längre och längre innan jag känner att jag måste gå några meter. Det blev ju ett underbart väder på kvällen och försökte då med det som många upplever så positivt med löpning nämligen att insupa atmosfären, känna dofter och njuta... det sket sig totalt. Hade bara blicken fokuserad på nästa träd där jag bestämt att vid det trädet där får jag gå.. Hade inga lykstolpar att springa efter igår då jag tog grusväg så då fick det bli träd istället. Lite dum taktik kanske, varför inte springa så långt jag orkar och sedan gå? som sagt allt sitter i huvudet.

Nu har jag avnjutit frukost då jag av naturliga själ var svinhungrig. Det blev en surdegssmörgås och två perfekt kokta ägg. Då solen strålar tänker jag lägga mig i solstolen på balkongen. Dottern med kompis vill till Parken badet men jag har inte bestämt utifall jag vill med. Är roligt att morsan fortfarande får hänga med :-)

Ha en riktigt härlig dag och njut av solen, här ska det tydligen bli regn i veckan igen så ingen solning innan jobbet tydligen. Ännu en positiv sak med att jobba kväll, man kan sola innan.

Ovido - Quiz & Flashcards