Alla inlägg den 17 maj 2014

Av Anne - 17 maj 2014 20:35

.... på något gott...
Bara för att man försöker hålla en sund livsstil så kan man inte försaka allt gott anser jag. Det finns så mycket gott OCH nyttigt "snack" men idag blev jag sugen på paj. Jag är verkligen inte någon som gör efterrätter i vanliga fall, förstår liksom inte vitsen med att moffa i sig sött när man nyss ätit och förhoppningsvis ätit sig mätt och belåten av middagen.

Paj ja... hade två äpplen...lite frysta hallon... ville inte blanda dem så gjorde två små istället. Använde havregryn och minimalt med socker då vaniljglassen till är söt och de blev jättegoda.

Andra tips på gottis då? Jo jag som älskar keso brukar ta minikeso och blanda med bär och nötter eller skivat äpple/banan/apelsin toppat med kanel och keso. Eller en fusk cheesecake; ta ett glas, varva smulat degistivekex, bär och vaniljkesella, toppa med lite riven mörk choklad. Ni kanske har fler tips och jag tar gärna emot dem.

Nu ser vi Gladiatorerna och säger bara vilka kroppar! Drömma kan man och kämpa vidare ska jag även med lite paj i magen :-)

Av Anne - 17 maj 2014 17:26

Något som blivit roligare nu när jag kör ett lite sundare tänk är att hitta på mat som är som vanligt fast ändå lite nyttigare. Idag flödade inspirationen och det blev någon sorts typ köttfärslimpa inlindad i bacon, potatisklyftor i ugn och tzatziki a' la Anne = man tager vad man haver.

Tog köttfärs, hade i ett ägg, rev ner en morot och en halv squash, pressade i två vitlöksklyftor, chilipulver, salt och peppar. La baconskivor i en form, klickade ner smeten och täckte över med baconskivorna som stack över kanten. Swisch in i 200 gr ugn ca 40 minutas. Klyftpotatisen åkte in samtidigt och den vände jag i lite salt, smoked grillkrydda och på med färsk timjan.
Tzatzikin eller vad jag ska kalla den;
grovrev en halv squash, lite salt, lite sweetchilisås, två pressade vitlöksklyftor och sedan blanda ner kvarg. Jag kör med ica basics lättkvarg den är billig och innehåller mest protein av dem alla. Hade i lite mjölk också då kvarg är rätt stabbig och jag ville få den lite krämigare.

Det blev supergott och hela jag ångar vitlök nu så tur jag är singel haha. Jag åt och ser samtidigt reprisen av Biggest loser som jag inte kunde se i veckan då jag har klivit upp kl 04.00 Nästa vecka jobbar jag då så får se reprisen då med.

Nu väntar jag hem lilla som varit på stan och med kompisar. Hon ringde och frågade om det var okej hon åt på max. Jag som hade gjort god mat och smugit i nyttigheter ;-) Nejdå jag behöver inte smyga i grönsaker för hon är duktig på att äta sådant ändå. Att jag sa hon fick det beror snarare på att hon hade nog fått en vitlöks chock hahaha.

Nu se färdigt och när det är slut kl 19 går vi ut och går och hinner hem lagom till Gladiatorerna.
Tjingeling

Av Anne - 17 maj 2014 11:07

Äntligen har solen hittat hit igen, så härligt. Jag ligger på balkongen och solar och bara laddar i mig energi och D vitamin. Imorse när jag låg där kom lilla och satte sig på golvet och målade mina tånaglar. Nu är de lila med ljusblå prickar :-)

Igår hade firman räkfrossafest i Sundbyholm. Jag hade ingen "barnvakt" samt att hennes farfar ligger på sjukhus och bara väntar på sista andetaget och då hon var och hälsade på honom igår så visste jag inte hur hon mådde. Ville givetvis vara hemma med henne i denna situation men när hon kom hem så frågade jag om hon hade lust att åka till Sundbyholm och promenera som vi brukar och då kunde vi passa på att ändå säga hej till kollegorna. Vi åkte dit i träningskläder och blev kvar en stund. Fint väder, glada människor och en bra trubadur.. det var nästan jag som fick släpa henne därifrån, hon tyckte det var roligt och hade kul åt mina "halvgalna" kollegor. En liten prommis blev det också icke att förglömma.

Idag är det sol och soft som gäller. Ska hänga upp lite tvätt, plantera lite frön och ikväll tar vi en prommis runt trakten. Ingen prommis för att förbränna kalorier utan för att njuta och prata. Det glömmer jag ofta när jag går, går mot klockan och jagar kilometrar, hinner inte njuta och tycka det är skönt förrän efteråt när man är duschad.

Ha en riktigt härlig dag och var snälla mot varandra.

Lilla tog denna när vi åkte hem igår. Tycker den är vacker och cool.

Ovido - Quiz & Flashcards