Alla inlägg under maj 2014

Av Anne - 4 maj 2014 12:29

Vill man gå ner i vikt, börja träna, leva hälsosamt så tror jag att det skiter sig om man satsar fullt ut med allt på en och samma gång. Kroppen hänger med men inte hjärnan. Det tar rätt lång tid att förändra en vana typ 3 månader.

Jag började med att få in rutiner i träningen samtidigt drog jag in på godis/fika (åt inte mycket innan heller). Nu när jag känner att rutinen sitter där så har jag börjat med kosten. Nu vet jag att vill man bygga upp sin kropp gäller det även att äta mer än vad jag gör nu, men då mitt fokus just nu är att gå ner i vikt så tänker jag fortsätta med appen Lifesum och räkna kalorier. När jag är där jag trivs viktmässigt då kan jag börja satsa mer på att forma om kroppen och då får jag även lägga om kosten. Äter nu en proteinrik kost så musklerna får sitt ändå och hjärnan får sina kolhydrater genom grönsaker och rotfrukter och mejeriprodukter. Det är ju inte bara pasta, ris, bröd och potatis som innehåller kolhydrater!!

Vågen står och ropar; kom och väg dig! men måndagar är min mät/vägdag så jag väntar tappert. Att jag vägde mig nu mitt i veckan var enbart för att se om min nya kostplan fungerade och det gjorde den ju uppenbarligen :-)

Har imorgon kört i 1v och med pulverna från FitLine sedan i onsdags. Känner jag någon skillnad redan nu? JA! både positiva och negativa.
Negativa; kissar ofta
Positiva; piggare, sover kanon och vaknar pigg, inga powernaps efter jobbet (förutom en dag men då hade det varit tokkaos på jobbet), tycker det är superkul att laga mat igen.
Det finns säkert fler saker att ta upp men dessa är de mest märkbara jag kommer på just nu.

Idag är det en solig dag här om än lite blåsig och kall då molnen passerar solen. Har setat och solat ca 1 timme och nu ska jag bädda och fixa. Dottern hade sovkompis här inatt och då blev jag hänvisad till hennes säng och de sov i min säng. Disk finns det och tvätt ska hängas upp. Lunch skall intagas och middag förberedas.

Hoppas på ett träningspass innan jobbet imorgon med min nya träningskompis och kan inte han så tar jag en pw istället. Jag kommer inte in på gymmet förrän kl 6 (blir för sent), men han fixar det redan kl 5,30 så då hinner man avverka styrka i 45 min, duscha och sedan ta sig de få hundra meterna till jobbet, häva i sig en proteindrink och en banan för att sedan bli piggelin och orka ta tag i dagen. Då är träningen dessutom gjord så då kan jag göra vad jag vill efter jobbet.

Ha de gött nu tills nästa inlägg.

Av Anne - 3 maj 2014 15:41

Provade ju att göra den "så populära" puddingen av chiafrön. Gjorde efter konstens alla regler; 2 dl mandelmjölk, 3 msk chiafrön, lite kanel, blåbär och toppade med kokos. Väntade i timmar på att den skulle stelna till i kylen, smakade.... hua vad märklig smakupplevelse. Tänker inte skriva vad geggan ser ut som så grå, trista fiskyngel får duga. En geleaktig sörja är vad det är och i fortsättningen hamnar fröna i muslin eller smoothien!

Läste idag en jätte bra artikel i Hälsa- och fitness om light/standard produkter (mejerivaror). Jag tänker fortsätta med mina lightprodukter och den här meningen som var i tidningen säger allt.

Nu ska jag börja förbereda någon form av middag. Lilla har sovkompis här och det hade jag inte planerat för så vad hittar man på då? Får bli pastagrstäng för köttfärs finns tinad i alla fall. Själv tar jag enbart köttfärsen med en god sallad till eller gör zuccinipasta.

Som en liten "fortsättning" på mitt förra, djupa inlägg så kommer detta citat. Trevlig kväll!

Av Anne - 3 maj 2014 08:14

... har jag varit fruktansvärt dålig på. Tänk att det skulle ta så många år för mig att inse att JAG är den som styr mitt liv. Jag har aldrig sagt emot mina föräldrar, men nu sista året har jag fått nog och börjat säga ifrån, sätta gränser men på bekostnad av att relationen speciellt till min mor har bara blivit ännu sämre. Vi pratar nästan aldrig, besöker dem nästan aldrig och när jag gör det så är det i sällskap av dottern. Jag har helt enkelt fått nog av att höra allt negativt hon har att säga om mig!

I relationer har det varit lika dant, har "gillat läget, tolererat skit, svartsjuka och kontroll och det till en bekostnad av så dålig självkänsla man bara kan få, rädsla för relationer och har inte släppt in någon nära. Det har tagit mig många år att bygga upp min trasiga själ, många tårar och många timmar hos en beteendevetare, men nu är jag starkare än någonsin! Och lycklig! på riktigt..

Att inse att jag har kontrollen gör att jag växer och att vikten äntligen börjar minska (förvisso äter jag efter kalorimått men har gjort det förr utan resultat), att jag längtar efter nästa träningspass... allt detta hade inte varit möjligt om det inte var för att jag var lycklig och mådde bra.

Djupt, personligt men ibland måste man få skriva av sig. Det är kanske inte det smartaste att göra det via bloggen, men jag har skrivit av mig blockvis för eget behov tro mig samt att jag har inget att dölja. Jag har mått skit under ca 7 år punkt slut, är bara de 3-4 sista åren som livet har varit helt okej. Och nu... nu kan det bara bli bättre :-)

Vaknade 5,30 imorse, pigg som attan. Lilla vaknade straxt därefter. Låg i min säng och pratade lite för att sedan konstatera vi var hungriga. Frukosten blev morgondrinken från FitLine, kaffe och smörgås med nyttigheter samt kalkonskivor. Jag ratar bröd under veckorna (gjort en längre tid i möjligaste mån), men på helgerna "lyxar" jag till det om det nu är lyx? Kan tycka keso med bär och nötter är bra mycket lyxigare!

Idag om jag kommer ihåg ska jag prova att göra Chiapudding som det skrivs så mycket om. Det ska ju vara rena "miraklet", fullt med protein, mineraler men inga kolhydrater. Tror inte jag kommer tycka om det men måste prova.

Ha en härlig dag! Vi ska ut och gå/jogga samt jag ska kolla hur min cykel mår. Längtar till första cykelturen då man får så ont i baken att man knappt kan sitta på flera dagar. Tjing

Av Anne - 2 maj 2014 18:14

Äntligen så var det helg igen och jag struntar i hur vädret blir (vem lurar jag) för det ska bli så skönt att bara vara ledig.

Till middag blev det hemgjord pizza! Japp det blev det och när lilla igår nämnde att hon ville ha det idag (är den enda pizza hon äter och knappt det) så såg jag hur alla kalorier bara skenade iväg. Men... allt handlar ju som sagt om planering! Jag skippade ägget till frukosten på jobbet, hade lite mindre mat i matlådan och till den gjorde jag en sås på kvarg och sweetchilisås istället för cream fraiche (sparade 20 kcal på det).

Pizzan då den blev på ca 840 kcal när jag räknat ut och scannat alla produkter. Halva plåten är lillas och min med salami som inte är det bästa alternativet tog jag halva av så en bit åker in i frysen tills nästa frossa helg då vi blir sugna.

Jag köpte ett färdigt pizzakit och knådade ut degen så mycket det gick så den blev väldigt tunn. Jag vet en som kommer springa på toa inatt :-)

Ingen träning av något slag idag, men imorgon får jag sällskap på joggingturen och styrka ska jag också köra. När vågen visade minus så blir man extra peppad. Nu fokuserar jag till 100 % på mig och det är jag värd!

Som ni ser så har jag faktiskt lite kvar att äta upp och det blir senare ikväll då jag ska göra Gino. Det är ju frukt/bär toppat med choklad (mörk givetvis) som får gotta till sig i ugnen. Men den tänker jag inte skriva in i matappen för nu har jag vägt färdigt matvaror för idag.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med lilla (undrar hur länge jag kommer kalla henne för lilla? hon blir ju trots allt 13 år).

Ha en riktigt härlig kväll på er.

Av Anne - 1 maj 2014 13:16

Har ju kört med Lifesum appen sedan i söndags kväll och var lite nyfiken så både måttband och våg åkte fram. Jodå minus 0,5 kg samt minus 3 cm i midjan och 2 under brösten.. happy happy. Är inte hungrig heller och sista dagarna har jag inte ens kommit upp i så mycket jag ska äta.

Har fyllt i allt för dagen (jo jag vet precis vad jag ska stoppa i mig och planering är A och O) och kommer inte upp i rätt mängd ändå. Och då har jag inte tränat än...

Vaknade allt för tidigt imorse, lite trist då man har sovmorgon men men. Efter frukost och morgonboosterdringen (från FitLine) så åkte vi till IcaMaxi och fyllde på grönsaksförådet. Mycket mumsigt blev det och broccolin kostade ynka 5 kr/st och sparrisen 10 kr, älskar sparris. Kyckling, fisk och kött fanns redan hemma i frysen så han i kassan måste nog tänkt stackars barn om Emma som får leva på detta kaninfoder :-) Hon får givetvis pasta, ris och potatis till men jag utesluter det i största mån just nu. Dessutom äter hon typ bara tomaterna av det som är på bilden.

Köpte även en tidning som jag ska ha som kvällslektyr (om jag hinner läsa innan jag somnar).

Hittade dessutom Chiafrön som ska vara dunder för förbränningen och innehåller många nyttiga mineraler. Jag kommer väl få i mig så mycket nyttigheter nu att kroppen får väl en chock.

Jag har nog varit lite "dum" eller opåläst låter bättre. Jag trodde i min enfald att te x 150 gr kyckling innehåller ca samma mängd protein. Reagerade när jag igår åt just 150 gr kyckling men proteinintaget i appen inte ökade nämnvärt... så jag tog till min bästa vän Google.
Så här sa den att per 100 gr så innehåller;
Kyckling 26 gr protein!!
Räkor. 24
Kalkon. 22
Ägg. 13
Sojabönor 34 (älskar de djupfrysta)
jord smör 23
Cashevn. 17
Broccoli. 5
Blomkål. 3
Chaminj. 3
Spenat. 3
Detta är bara några exempel och de varor jag brukar hålla mig till. Jaja det förklarar en del... mer kyckling alltså :-)

Ovido - Quiz & Flashcards