Alla inlägg under maj 2014

Av Anne - 12 maj 2014 18:01

Småsur och energilös! Borde inte skriva då för risken finns att massor av oväsentligheter kommer med men jag chansar.

Varit en riktigt jobbig dag på jobbet så hade noll energi till träning idag. Åkte hem, vilade lite och fixade middag och tänkte överraska lilla med att åka till Västerås en sväng. Då ringer hon och säger hon är hos sin pappa och var tvungen att sitta barnvakt... Jahapp... och där sätter vi punkt!

Middag till mig idag blev kesoplättar men hade i rågflingor denna gång för att göra den lite kolhydratrikare då jag även tar det till lunch och ska träna med lilla efter jobbet på Friskis och svettis.
Kesoplättar a' la Anne (2 port)
250 g minikeso
3 ägg
1 dl rågflingor
Det blev 11 småplättar och en portion är 289 kcal. Ja utan sylten då för det finns vissa livsmedel jag inte tänker försaka hur onyttigt det än är och det är Mangoraja (gott till kyckling), sylt och livets krydda ketchup.

Igår var tanken att jag skulle ha en träningsfri dag, men på eftermiddagen var jag så rastlös att när lilla kom så frågade jag om hon ville följa med och spana in de andra två utegymmen som vi inte varit på. Självklart hakade hon på trots regn och kyla. Vi fick ihop ett pass på 30 min och vi hade superkul! Och träningsvärk i magen har jag av en platta man skulle stå på och svinga med höfterna. När man klev av var benen som gele och det gick inte att gå rakt, gud vad vi fnittrade.

Lilla tar i för kung och fosterland i ett marklyft.

Jag gör en benböj. Jag vet att fötterna inte är rakt fram och knäna inte paralella!

Dagens mat är väl ingen hit och jag måste äta mer! Vågen visade plus 0,5 kg imorse, men då jag gick ner så mycket som 1,6 förra veckan så intalar jag mig att kroppen har stabiliserat sig lite bara men tror mig veta att det är att jag äter för lite.. Måttbandet visade dock minus 2 cm i midjan så återigen mät oftare än du väger dig för man blir mycket gladare då.

Av Anne - 10 maj 2014 20:29

Det blev uppehåll i regnandet så då åkte träningskläderna på och hej å hå ut och gå.

Rödblommig men lycklig av endorfiner. Stängde av ljudet på Runkeeper då jag blir lite småstressad av att höra distans, tid och hur "sakta" jag går. Gick och gick och hade världens flow så gissa om jag häpnade när jag kom hem och stängde av! Visst höfterna gav tecken på att det blivit en bit och blåsorna under fötterna (måste köpa bra strumpor) men över milen det trodde jag aldrig.

Gjode en chiligryta till middag, åt en rejäl portion och hade till och med två skivor med VITT bröd till, men då prommisen gjorde av med så många kalorier är matcirkeln lite missvisande.

Fast jag erkänner att inte ens kommit upp i 1000 kcal är i underkant så det får nog bli en hård smörgås med ägg på innan läggdax.

Känner mig nöjd med dagen på alla sätt och den är inte över än :-)

Av Anne - 10 maj 2014 12:35

Vad gör jag då en ledig dag som denna? Vaknade runt halv sju men hade då sovit många timmar då jag gick och lade mig tidigt igår. Börjar inse hur viktigt bra sömn är för hälsan och jag sover så bra nuförtiden.

Åt frukost, keso med bär, hackad mandet och den obligatoriska morgondrinken som jag blivit "beroende" av. Den ger en gick, är bra för kroppen samt är mättande. Som ni ser finns inget kaffe med på bilden och sedan jag började med Fitlines produkter som innehåller koffein har jag inte något behov av kaffe längre. Tar någon kopp ibland enbart för att jag älskar doften och tycker det är gott.

Låg sedan och tittade lite på tv (Dr Phil) men sedan tog jag tag i dagen. Diskat, tvättar och ska fixa och trixa lite mer här hemma. Få till en prommis och sedan kl 15,30 bänka mig i soffan och se hockeyn. Sverige-Danmark spelar och hockey är den enda sport jag ser på om tillfälle ges.

Nu fortsätta pyssla här hemma, ett perfekt väder för det och när man har "rycket" känns det inte ens betungande.

Av Anne - 9 maj 2014 16:26

Planen idag var att skippa morgonträningen och istället börja jobba tidigare. Inte för att jag var tvungen att börja tidigare utan mer för att göra det lite mindre stressig för mig på morgonen. Då jag skrev det igår till min nya "träningskompis" så fick jag lite bassning och han har ju rätt. Jag tänker inte under några omständigheter omprioritera min träning som jag äntligen har kommit in i och fått rutin på. Klockan 05,33 klev jag in på gymmet! Skulle köra axlar och rygg idag men kroppen kändes svag så det blev att ställa sig på bandet istället. Funkar det också!

Maten måste jag skärpa till mig med! Jag äter ju för lite och det kommer säkert straffa sig på vågen. Vill man gå ner i vikt och tränar måste man ge kroppen föda punkt slut, men är ju inte hungrigare fast jag har kalorier kvar att äta och det är ju inte som så att jag direkt går på en 500 kcal svältdiet utan äter sund, bra, proteinrik mat. Men får väl klämma i mig ett ägg igen till frukost kanske?

Det ska ju fortsätta regna fram till torsdag (enligt min väderapp) och det är jättetrist så jag får se hur träningen kommer att se ut i helgen. Hemma, ute eller gymmet det återstår att se.

Nu blir det dusch, middag och sedan iväg en sväng. Ha en bra kväll nu.

Av Anne - 7 maj 2014 19:03

... men bara i kroppen. Armarna känner fortfarande av träningen i måndags och idag fick benen göra sitt. 30 minuter hård benträning som bl a bestod av utfall och benböj. La på 10 kg idag så totalt vägde stången 40 kg. Körde 6 rep x 3. Måste börja lägga på mer vikt om jag ska klara målet att kunna köra 5 benböj med 100 kg...
Avslutade med 15 min pw på löpbandet, inbillar mig att det är bra för musklerna att få gå av sig lite efteråt. Vet inte om det finns belägg för det, men för mig känns det bättre även om jag vet jag knappt kommer kunna gå imorgon.

Dagens mat har gått bra. For ut till mina föräldrar efter jobbet, har ju inte varit hos dem på säkert tre månader. Blev positivt överaskad och hon verkade uppriktigt glad att se mig! Fick middag där, lax i ugn och ugnsrostade rotfrukter, helt i min stil och jätte gott och fick en matlåda med mig.

Regnigt och ruskigt imorse när jag kom till gymmet och så ska det tydligen vara hela veckan så funderar på att köra mitt cardiopass där imorgon istället. Känns inget upplyftande att bege sig ut i regnet efter jobbet. Får sådan energikick av att träna på morgonen och den effekten håller i sig hela dagen.

Idag fick jag veta att inte nästa vecka men veckan efter det ska jag få jobba kväll (14.00--23.30). Det ska bli fett nice! Inte för att jag vantrivs med att lasta/lossa chaufförer men det kan vara skönt med lite annat och slippa den otroliga stress som är på dagarna och för att inte tala om telefonen som ringer hela dagarna. Jag skulle vilja ha en liten sekreterare som sitter med mig i trucken och tar/antecknar mina samtal :-)

Nu ska jag ta en dusch och sedan bara vara och vila mina ömma muskler.

Av Anne - 6 maj 2014 18:07

Och den "bieffekten" kan jag stå ut med och säkert min omgivning med :-) Dessutom har "kisseriet" stabiliserat sig till normalt = blir ingen katastrof när jag inte hinner till toa på jobbet. Förra veckan var jobbig, konstant kissnödig, men det blir så i början när man går på en lite mer "grönsakigare diet". Fast jag vill inte kalla det för diet utan det är en hälsosam förändring som skall vara livet ut.

Trodde det skulle bli en hemsk, stressig dag på jobbet idag, men det har flutit på bra fast fick ändå köra över 30 minuter. Ville bli färdig för kan inte börja tidigare imorgon då det är dax för gymmet igen kl 05,33. Imorgon är det värsta passet... ben... hatar det men det måste göras.

Skrev igår att jag skulle lägga ut lite bloggar jag läser och ska göra det. Dessvärre har jag slarvat bort/glömt mina inloggningsuppgifter för annars kan jag lägga in dem under länkar. Måste försöka fixa det vilket år som helst.

Börjar med två som inspirerar mig. Den ena är en barndomsvän från grundskolan och hon skriver om sin träning och livet. Hon gjorde förra året det jag vill nämligen Tjejklassikern. Den andra är en kollega som på egen hand gjort "resan" jag nu påbörjat. Är sjukt imponerad av han och brukar kalla honom för "min idol".
www.frudin.blogg.se
www.jonas71.bloggspot.se

www.ptfia.se
www.uppochhoppa.se
www.germansteel.bloggplatsen.se
www.blogg.amelia.se Life by Leila
www.bloggar.aftonbladet.se DFlex

Det finns fler men dessa läser jag dagligen. Får tips, inspiration och ett gott skratt ibland.

Dagens middag blev rester; lite kyckling, pannbiff, sötpotatis och grönt. Har fyllt i alla dagens mål och det ser lite bättre ut idag, börjar få kläm på det här nu.


Nu en dusch, packa träningsväskan (med jobbkläder då jag åker dit ombytt), fixa frulle, mellis och proteinshake till efter träningen. Lunch tänker jag beställa på jobbet imorgon då jag inte har lust att fixa iordning det ikväll. Har de inget bra så får det bli en kycklingsallad.

Av Anne - 5 maj 2014 18:32

Gokväll på er!
Hemma efter en helt okej arbetsdag och träningen blev gjord i 40 min imorse. 5,30 stod jag och "hängde på låset", körde armar och bröst i 40 minuter. Kändes toppen även om orken inte riktigt infann sig pga tom i magen, men på onsdag kör jag igen.

Ställde mig på vågen imorse och den visade hela minus 1,6 kg!! Hade hoppats på 1 kg så detta var ju kanon. (Halvkilot jag hade i mitten av förra veckan är inräknat).
Vet att man ska försöka hålla sig runt en minskning på 0,5-1 kg men jag kan inte rå för att kroppen svarar så bra på maten och träningen, jag klagar inte :-) Gissa om jag blev peppad att bara fortsätta och fortsätta! Jag har varit konsekvent, räknat varje kalori, inte ätit något jag inte bör, vägt och scannat. Visst det är kanske lite bökigt men man lär sig nog så småningom att uppskatta måtten. Jag har ju redan fyllt i morgondagens frukost och lunch då det blir liknande frukostar varje dag jag jobbar och lunchen är som dagens middag. Middagen blev kycklingfile i ugn och stekt sötpotatis samt min favorit dressing Mangoraja. Ratade allt vad grönsaker heter idag till middag, kändes nästan lite busigt haha.

All mat för idag är ifylld och kommer i vanlig ordning inte upp i kvoten. Ju mer man går ner i vikt dessutom ju mindre ska man äta, så om några kilo till äter jag nog som jag ska (bör).

Nu ska jag fixa lite här hemma för att kl 21 se Biggest loser. Nu när jag inte jobbar förmiddag den här veckan och inte behöver komma i säng skapligt så kan jag se det.

Tänkte delge vilka bloggar jag läser slaviskt som handlar om träning/hälsa men har slarvat bort lappen så det får bli imorgon.
Ha det bra nu och kom ihåg att det är inte omöjligt, det krävs "bara" envishet, att inte fuska, och att röra på sig (mycket).

Av Anne - 4 maj 2014 20:34

Finns inte så mycket att skriva ikväll.
Lägger upp maten från igår.

Kalorier kvar men inget mellis eller träning.

Dagen ser ännu värre ut. Massor av kalorier kvar, tog med lilla på en kort joggingtur då vi samtidigt stannade till vid utegymmet och körde lite. Jag har helt enkelt inte varit hungrig och tvingar mig inte själv att äta då punkt slut.

That's it for now! Avslutar med en bra bild på mitt hjärta och mig. Älskar henne så mycket och nu blir det en vecka utan henne, men får då mer tid att fokusera på mitt. Efter alla år börjar jag äntligen kunna se de här veckorna utan henne som "egentid" utan att få dåligt samvete.

Klockan står på 4,45 för kl 5,30 hänger jag på låset till gymmet och får sällskap av en föredetta kollega.
Godnatt!

Ovido - Quiz & Flashcards