Alla inlägg under maj 2014

Av Anne - 21 maj 2014 11:23

Somnade som en stock när jag kom hem inatt. Hade skrivit en snäll, bedjande lapp till sotaren och satt på dörren om att det vore snällt utifall han inte plingade på innan kl 10.

07.15 vaknar jag av de börjar med renoveringen av grannlägenheten! Hur många månader ska den behöva ta och hur mycket kakel finns det egentligen att ta bort eller vad de nu gör. Arg och jätte trött och hade kunnat sova tills det var dax att åka och jobba kändes det som så klev jag upp. Straxt därefter plingar det på dörren... sotaren så klart. Blev ännu ilsknare och stackarn han respekterar nog sådana lappar i fortsättningen och han var inte ens snygg så jag kopplade minsann inte på charmen där inte.

Kl 8.45 var jag på jobbet så jag kunde beställa mat till ikväll, tänker minsann inte ställa mig och fixa det idag då jag ska försöka sova nu en stund. Efter det åkte jag och tränade, men det gick dåligt. Hade ingen ork alls så jag mer eller mindre hafsade igenom övningarna och så här i efterhand kunde jag lika gärna låtit bli att träna för det gav inget, kommer säkert inte ens få träningsvärk.

Väl hemma så ville jag skapa lite positiv energi så jag ställde mig att baka till kollegorna. Torsdagar är pizzakväll samt fikabrödskväll (så var det sist när jag jobbade ständigt fm/em skift). Det blev inget avancerat men får väl anstränga mig lite mer till nästa kvällsvecka. Nu är det gjort och jag behöver inte tänka på det imorgon.

Nu ska jag bädda ner mig, klockan står på 12.30 så då har jag tid till att äta lunch och duscha. Natti natt

Ps låter som om jag tycker det är jobbigt att arbeta kväll men så är det inte. Jag gillar det men kroppen är ju inte van vid att vara uppe så sent och bristen av sömn på morgonen kan göra vem som helst "sur".

Av Anne - 20 maj 2014 11:07

Det har sina fördelar att jobba kväll. Jag har varit och handlat, solat 30 minuter, diskat, gjort rent kryddhyllan då sotaren kommer imorgon. Ska sätta upp en lapp på dörren ikväll att jag är tacksam utifall han inte plingar på före kl 10 men ska även låsa överlåset så han inte kan komma in vare sig han vill eller inte. Det räcker med att det höll på att bli en nakenchock igår :-) Jag har tagit reda på och hängt tvätt, så nu är lillas rum torkrum. Jag har fixat frulle och middag (vi kallar 16 fikan för frukost). Det negativa med att jobba så sent ja förutom att man blir trött är att du är ju vaken när du egentligen ska sova så du hinner ju bli hungrig igen, men då har jag min lilla ask med sötmandel och kokosflingor att ta till.

Till "frukosten" blir det en smoothie med hallon, lite vaniljyoghurt, en skvätt mjölk samt en skopa proteinpulver och till middag har jag gjort en kycklingsallad. Lunchen innan jobbet får bli en omelett och en hård smörgås.

Klockan är bara 11 nu så jag hinner med både en kort powernap om jag vill samt en dusch.

Den här veckan provar jag att inte följa Lifesum matdagboken för att se ifall jag lärt mig mängden jag kan äta. Ställde mig på vågen igår men den visade varken till eller ifrån. Ja jag fuskade lite i helgen men jag har ju också tränat en hel del så jag förstår inte riktigt. Kroppen är som den är och så länge jag inte går upp i vikt får jag gilla läget så länge. Efter ett tag brukar man ju hamna på en platå då kroppen anpassar sig så jag hoppas det är en sådan jag har men minus 7,5 kg totalt sedan jag började för några månader sedan är inte fy skam. Jag är stolt över att jag tagit tag i livet och jag mår så jäkla bra och Emma har fått en piggare mamma om än lika tjurig i hennes ögon ibland :-)

Ha nu en riktigt bra dag!

www.frudin.blogg.se jag hittade inte det där teet på Ica Maxi men ska fortsätta sökandet.

Av Anne - 20 maj 2014 07:58

Trodde jag skulle sova länge idag med tanke på att jag jobbade mitt första kvällspass igår på år och dagar (14.00-23.36), men kl 07.17 slog jag upp de blå.

Nu ska jag klä på mig och sedan åka och handla, är skönt att göra det när det är lite folk samt att jag sedan kan njuta av solen som jag hoppas är på g resten av förmiddagen.

Träning igår blev ett pass hemma med hantlar och lite magövningar. Tycker jag tränar effektivare hemma med mindre vila mellan övningarna. Imorgon är det benträning så då ska jag till gymmet men tar det innan jobbet så blir jag piggelin resten av kvällen.

En liten selfie jag tog igår innan jag ställde in pärlan för natten (trucken). Jag tyckte det skulle bli så skönt att jobba kväll igen och att slippa alla bilar, allt spring av folk, telefonen som ringer hela tiden... visst det var skönt men väldigt ensamt. Jag var själv ute på gården förutom någon innetruck som kom ut ibland för att hämta material i tälten. Det var jag och hockeyn på radion som jag lyssnade på då jag inte kunde se matchen.

Nu tar jag tag i dagen. Tjenixen

Av Anne - 17 maj 2014 20:35

.... på något gott...
Bara för att man försöker hålla en sund livsstil så kan man inte försaka allt gott anser jag. Det finns så mycket gott OCH nyttigt "snack" men idag blev jag sugen på paj. Jag är verkligen inte någon som gör efterrätter i vanliga fall, förstår liksom inte vitsen med att moffa i sig sött när man nyss ätit och förhoppningsvis ätit sig mätt och belåten av middagen.

Paj ja... hade två äpplen...lite frysta hallon... ville inte blanda dem så gjorde två små istället. Använde havregryn och minimalt med socker då vaniljglassen till är söt och de blev jättegoda.

Andra tips på gottis då? Jo jag som älskar keso brukar ta minikeso och blanda med bär och nötter eller skivat äpple/banan/apelsin toppat med kanel och keso. Eller en fusk cheesecake; ta ett glas, varva smulat degistivekex, bär och vaniljkesella, toppa med lite riven mörk choklad. Ni kanske har fler tips och jag tar gärna emot dem.

Nu ser vi Gladiatorerna och säger bara vilka kroppar! Drömma kan man och kämpa vidare ska jag även med lite paj i magen :-)

Av Anne - 17 maj 2014 17:26

Något som blivit roligare nu när jag kör ett lite sundare tänk är att hitta på mat som är som vanligt fast ändå lite nyttigare. Idag flödade inspirationen och det blev någon sorts typ köttfärslimpa inlindad i bacon, potatisklyftor i ugn och tzatziki a' la Anne = man tager vad man haver.

Tog köttfärs, hade i ett ägg, rev ner en morot och en halv squash, pressade i två vitlöksklyftor, chilipulver, salt och peppar. La baconskivor i en form, klickade ner smeten och täckte över med baconskivorna som stack över kanten. Swisch in i 200 gr ugn ca 40 minutas. Klyftpotatisen åkte in samtidigt och den vände jag i lite salt, smoked grillkrydda och på med färsk timjan.
Tzatzikin eller vad jag ska kalla den;
grovrev en halv squash, lite salt, lite sweetchilisås, två pressade vitlöksklyftor och sedan blanda ner kvarg. Jag kör med ica basics lättkvarg den är billig och innehåller mest protein av dem alla. Hade i lite mjölk också då kvarg är rätt stabbig och jag ville få den lite krämigare.

Det blev supergott och hela jag ångar vitlök nu så tur jag är singel haha. Jag åt och ser samtidigt reprisen av Biggest loser som jag inte kunde se i veckan då jag har klivit upp kl 04.00 Nästa vecka jobbar jag då så får se reprisen då med.

Nu väntar jag hem lilla som varit på stan och med kompisar. Hon ringde och frågade om det var okej hon åt på max. Jag som hade gjort god mat och smugit i nyttigheter ;-) Nejdå jag behöver inte smyga i grönsaker för hon är duktig på att äta sådant ändå. Att jag sa hon fick det beror snarare på att hon hade nog fått en vitlöks chock hahaha.

Nu se färdigt och när det är slut kl 19 går vi ut och går och hinner hem lagom till Gladiatorerna.
Tjingeling

Av Anne - 17 maj 2014 11:07

Äntligen har solen hittat hit igen, så härligt. Jag ligger på balkongen och solar och bara laddar i mig energi och D vitamin. Imorse när jag låg där kom lilla och satte sig på golvet och målade mina tånaglar. Nu är de lila med ljusblå prickar :-)

Igår hade firman räkfrossafest i Sundbyholm. Jag hade ingen "barnvakt" samt att hennes farfar ligger på sjukhus och bara väntar på sista andetaget och då hon var och hälsade på honom igår så visste jag inte hur hon mådde. Ville givetvis vara hemma med henne i denna situation men när hon kom hem så frågade jag om hon hade lust att åka till Sundbyholm och promenera som vi brukar och då kunde vi passa på att ändå säga hej till kollegorna. Vi åkte dit i träningskläder och blev kvar en stund. Fint väder, glada människor och en bra trubadur.. det var nästan jag som fick släpa henne därifrån, hon tyckte det var roligt och hade kul åt mina "halvgalna" kollegor. En liten prommis blev det också icke att förglömma.

Idag är det sol och soft som gäller. Ska hänga upp lite tvätt, plantera lite frön och ikväll tar vi en prommis runt trakten. Ingen prommis för att förbränna kalorier utan för att njuta och prata. Det glömmer jag ofta när jag går, går mot klockan och jagar kilometrar, hinner inte njuta och tycka det är skönt förrän efteråt när man är duschad.

Ha en riktigt härlig dag och var snälla mot varandra.

Lilla tog denna när vi åkte hem igår. Tycker den är vacker och cool.

Av Anne - 15 maj 2014 19:15

Hej på er!
Idag efter att lilla kommit hem från skolan och intag av mellis åkte vi till Friskis & Svettis och körde lite träning. Vi började lite smått på löpbandet och gick sedan till maskinerna. Jag visade henne vilka maskiner hon kan använda och hur hon ska göra. Riktigt imponerad och hon är stark som tusan. Jag fick ihop ett eget, effektivt pass på ca 20 minuter. Körde benböj med endast stången (20 kg) idag samt några maskiner för armar och axlar. Nu när jag är van vid fria vikter och stång så måste jag nog säga att det är roligare än att sitta i en maskin. Dessa fokuserar ju endast på den muskelgruppen medans vikter och stång låter fler muskler jobba. Avslutade med 2 km rodd och 5 min på bandet. Båda gick därifrån nöjda och glada och jag har förvarnat lilla att hon kanske har träningsvärk i morgon.
En liten selfie vi tog på gymmet...

Igår var vi och småfirade min lillebror som kommer ikapp mig åldersmässigt för varje år känns det som. Snart är han äldre än mig :-) Klarade nog mina kalorier igår men struntade att fylla men idag var jag ordentlig och har fyllt i allt. Ligger fortfarande för lågt så visar inte vågen ngt på måndag måste jag fundera på hur jag ska gå till väga för jag kan inte äta mer känns det som eftersom jag inte är hungrig, fast ett extra ägg eller lite keso med bär går väl alltid i.

Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det dottermys. Har man bara varandra varannan vecka får man ta tillvara på dem. Jag är glad att hon vill göra saker med mig och njuter så länge det varar.

En jobbdag kvar denna vecka och nästa vecka blir det kvällspass. Från kl 13.18 till 23.36 ... hua och jag som är dyngtrött kl 21.00 Ska inte sova bort dagarna utan upp, frulle, träna innan jobbet och sedan fullt ös. Det bästa med kvällsveckor är att man är ledig fredagen och det är inte helt fel.

Ha en trevlig kväll nu så får jag se när nästa inlägg kommer.

Av Anne - 13 maj 2014 18:29

Har inte direkt något att skriva som är av intresse. Varit ledsen idag och har kämpat mig igenom dagen utan att fälla en tår, men de kom så fort jag satte mig i bilen hem. Jag är mänsklig, har känslor och minns typ inte när jag grät sist för jag har varit så happy happy sista tiden men idag brast det och det är helt okej.

På eftermiddagen åkte dottern och jag och tränade. 30 min intensiv, hård träning blev det. Sedan blev vi hungriga och då jag inte hade ngn mat planerad alls så åkte vi till Donkan. Vi tog bara varsin liten cheeseburgare och liten strips för vi sparade oss till efterrätten...

Den blev på stans glasscafe Slagsta glass. Kladdkaka med glass och grädde... så ljuvligt gott! Men det straffade sig för nu har jag ätit sund, bra mat och färre kalorier och då protesterar magen. Jösses vilken magknip jag fick och illamående och nu känner jag mig som en uppjäst marshmallow. Tänker inte fylla i matdagboken idag för det känns rätt meningslöst. Jag vet att jag har överskridit men har inte dåligt samvete för det. Någon gång är okej!

Nu ska jag fortsätta ha mys med dottern och ta en dusch för att återställa värskebalansen i ögonen :-)

Ovido - Quiz & Flashcards